طراحی سایت نت افزار

hosting image
انگولار جی اس (angular js) چیست ؟

انگولار جی اس (angular js) چیست ؟

انگولار جی اس (angular js) چیست ؟

آشنایی با ویژگی برنامه‌های تک‌صفحه‌ای یا single page application:

این وب‌سایت از صفحات و بخش‌های مختلفی تشکیل‌ شده است و هر بخش هم شامل مطالب مختص به خود هست اما گاهی تمامی مطالب و بخش‌های یک وب‌سایت یا یک برنامه تحت وب، در یک صفحه وب قرار می‌گیرد.
برای رفتن از یک صفحه به صفحه‌های دیگر، اصطلاحا صفحه موردنظر را load کنید اما در برنامه‌های تک‌صفحه‌ای دیگر نیاز به load نیست لذا اگر بخواهید از یک صفحه به صفحه موردنظر خود بروید دیگر نیاز نیست تا صفحه موردنظر شما بارگذاری مجدد شود در ضمن صفحه موردنظر شما بلافاصله با زدن دکمه‌های back یا forward به صفحه بعد یا قبل خودش خواهد رفت بدون اینکه صفحات موردنظر بخواهند دوباره load شوند و این کار باعث خواهد شد تا شما سرعت بالاتری را در مشاهده صفحات وب داشته باشید.
امروزه یکی از علت‌های استفاده از انگولار جی اس توسعه و قدرتمندتر کردن برنامه‌های تک‌صفحه‌ای یا SPA هستند لذا می‌توان در پروژه‌های بزرگ و کوچک از فریم‌ورک انگولار جی اس استفاده بهینه را برد.

انگولار جی اس (angular js) چیست ؟

ویژگی‌های کاربردی و مهم در انگولار جی اس:

یکی از موارد مهم استفاده از انگولار جی اس را موارد بالا شرح دادیم اما در ادامه این مقاله سعی داریم تا ویژگی‌های مهم دیگری که این فریم‌ورک دارد را به شما معرفی کنیم:

۱. امکان اتصال داده به صورت دوطرفه: یکی از خصوصیاتی که انگولار جی اس دارد این است که بر پایه الگوی طراحی MCV نوشته‌ شده است. M مخفف model و V مخفف view است.
درواقع model کاری که انجام می‌دهد این است که اطلاعات و داده‌ها را از منابع بازیابی می‌کند و view نیز به‌عنوان یک نمایشگر به من و یا شما که مخاطب یک وب‌سایت هستیم، این اطلاعات را نشان می‌دهد که بسیار در رابط کاربری یا UI کاربردی است.
نکتهای که اینجا وجود دارد این است که زمانی که شما تغییری را در model انجام می‌دهید باید در view هم تغییراتی را اعمال کنید که این کار می‌توانید در دادههای زیاد، کاری بسیار وقت‌گیر باشد لذا اگر از انگولار جی اس استفاده می‌کنید نباید نگران این موضوع باشید چراکه انگولار جی اس هر داده را به view مشخص مرتبط کرده و در هنگام تغییرات، این view است که به‌صورت خودکار آپدیت می‌شود.

۲. دایرکیتوها: در انگولار جی اس هر جا سخن از سفارشی‌سازی و بکار گیری ابزار جدید است نام دایرکتیوها میدرخشد.
لذا دایرکتیوها همواره یکی از بخشهای هیجان‌انگیز انگولار جی اس بوده که می‌توان به‌وسیله آنها، عناصر و تگهای جدید را به نمایش گذاشت.

انگولار جی اس (angular js) چیست ؟

۳. dependency injection یا تزریق وابستگی: فرض کنید در خانه خود نشسته‌اید و در حال تعمیر یک وسیله برقی هستید که ناگهان پیچی را گم می‌کنید. دوست داشتید در خانه شما یک سیستم وجود داشت که به‌جای دنبال کردن و پیدا کردن پیچ، به آن سیستم دستور میدادید تا طبق تعریفی که قبلاً برای آن داشته‌اید، به شما مشابه آن پیچ را تحویل بدهد.
حال بیاییم در برنامه‌ نویسی، گاهی شما یک سری دستورها را قبلاً تعریف می‌کنید اما در هنگام برنامه‌ نویسی نیاز دارید که همان دستورات را به کار گرفته و برنامه خود را توسعه دهید، اینجاست که خاصیت تزریق وابستگی خودش را نشان می‌دهد و باعث می‌شود علاوه بر صرفه‌جویی درزمانی که دارید، خیلی راحت‌تر و سریع‌تر به دنبال اجرای دستورات خود باشید.
درواقع شما در انگولار جی اس با تعریف یک سری مسائل یا دستورها، این قابلیت را به برنامه نویسی خود می‌دهید که هر زمان که احتیاج به چیزی داشتید، به شما بدهد یا اصطلاحاً به شما تزریق نماید به این شرط که قبلاً این دستورات را اعلام کرده باشید.

۴. الگوهای template: یکی از نکات مهمی که در طراحی وب وجود دارد، بحث قالب‌ها است یعنی همان شکل کلی که از یک وب‌سایت مشاهده می‌کنیم. انگولار جی اس با ابزارهای قدرتمند خود ازجمله الگوی طراحی mcv، دایرکتیوها و … توانسته است به‌ آسانی طراحی قالب را بر عهده خود داشته باشد.

انگولار جی اس (angular js) چیست ؟

نتیجه گیری:

انگولار جی اس یکی از فریم ورک‌های زبان جاوا اسکریپت است که از سال ۲۰۰۹ کار خود را شروع کرده است. با توجه به ویژگی‌هایی که در بالا برشمردیم این فریم ورک توانسته کد نویسی را تسهیل و لذت بیشتری را به آن ببخشد ضمن آنکه مفاهیمی مثل وابستگی تزریقی و دیتا بایندیگ (اتصال دوطرفه داده) توانسته کد نویسی را به‌صورت مرتب و با اصول مشخص پیاده‌سازی نماید. اگر در پروژهای هستید که با زبان جاوا اسکریپتی برنامه‌ نویسی میشود، انگولار جی اس میتواند یک انتخاب خود برای شما باشد.
برای یادگیری بیشتر و آموزشهای کاربردی انگولار جی اس و همین‌طور دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی میتوانید لذت عضویت در لیداوب را تجربه نمایید.

انگولار جی اس (angular js) چیست ؟

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *